Exerciții pentru brațe: construiește musculatura și definește bicepsii

Fie că ești un pasionat al antrenamentelor de forță sau un începător în lumea fitnessului, exercițiile pentru brațe sunt esențiale pentru dezvoltarea unei musculaturi puternice și bine definite. Vom explora în detaliu câteva exerciții eficiente, atât pentru antrenamentele la sală, cât și pentru cele acasă.

Exerciții pentru biceps

Un grup muscular important pentru aspectul brațelor sunt bicepsii. Aici sunt câteva exerciții pe care le poți include în antrenamentul tău:

 • Flexii cu Bara: Poziționează-te în fața barei și ridică-o către piept, folosind doar mișcarea brațelor. Menține spatele drept și controlează coborârea.

 • Flexii cu Gantera: Așează-te pe o bancă și ridică gantere într-o mișcare controlată. Varietatea de mișcări aici contribuie la antrenarea în profunzime a bicepsului.

 • Flexii Hammer: Ține ganterele într-o poziție de „ciocan” și ridică-le alternativ. Acest exercițiu vizează nu doar bicepsul, ci și mușchii brațului.

Exerciții pentru brațe acasă

Pentru cei care preferă antrenamentele acasă, există opțiuni eficiente care nu necesită echipament specializat:

 • Flotări: Acestea implică mai mult decât pieptul. Poziționează mâinile mai aproape pentru a pune mai mult accent pe brațe.

 • Tricep Dips: Folosind o bancă sau scaun, sprijină-te cu mâinile și coboară și ridică-ți corpul pentru a lucra tricepii și brațele.

 • Plank cu Ridicarea Brațelor: În poziția de planșetă, ridică alternativ brațele. Acest exercițiu angajează întreaga musculatură a brațelor și a core-ului.

Exerciții biceps la sală

Pentru cei care au acces la o sală de fitness, exercițiile cu greutăți suplimentare pot aduce rezultate notabile:

 • Barbell Curl: Un exercițiu clasic pentru dezvoltarea bicepsului, folosind bara și greutăți adiționale.

 • Concentrated Curls: Așează-te pe o bancă și concentrează-te asupra mișcării bicepsului, evitând ajutorul altor grupuri musculare.

 • Preacher Curls: Realizează flexii pe o bancă specială pentru a izola și stimula în mod specific bicepsul.

Exerciții pentru biceps acasă

Pentru a face antrenamentele acasă mai eficiente, poți adăuga următoarele exerciții la rutina ta:

 • Biceps Curl cu Bandă de Rezistență: O alternativă excelentă dacă nu ai gantere. Bandele de rezistență oferă o rezistență progresivă.

 • Push-ups cu Prindere Strânsă: Adu mâinile mai aproape pentru a activa bicepsul în timpul flotărilor.

 • Flexii cu Greutatea Proprie: Ridică și coboară corpul tău în diverse poziții pentru a lucra bicepsul în moduri diferite.

Faq despre exercițiile pentru brațe

Care este cel mai bun moment pentru a face exerciții pentru brațe?

Momentul potrivit depinde de programul tău și preferințele personale. Mulți oameni preferă să antreneze brațele în zilele în care lucrează grupuri musculare mai mici sau în zilele de repaus între antrenamentele intense.

Este necesară folosirea greutăților pentru a vedea rezultate?

Nu neapărat. Exercițiile cu greutăți pot aduce rezultate notabile, dar și antrenamentele cu greutatea corpului sau cu bandă de rezistență pot contribui la dezvoltarea musculară, în funcție de obiectivele tale.

Cât de des ar trebui să antrenez brațele?

Frecvența antrenamentelor depinde de nivelul tău de fitness și de obiectivele tale. De obicei, 2-3 sesiuni pe săptămână sunt suficiente pentru a vedea progrese semnificative.

Vezi și:

Photo of author

Eliza

Lasă un comentariu