Calorii în varza murată: tot ce trebuie să știi

Vașul cu varză murată este un aliment tradițional apreciat în multe culturi din întreaga lume. Gustul său acrișor și textura crocantă îl fac o alegere populară în preparatele culinare, dar câți calorii conține varza murată și ce alte informații nutritive ar trebui să știi despre acest aliment? În acest articol, vom explora valorile nutriționale ale varzei murate, o rețetă simplă pentru a o pregăti acasă și răspunsuri la întrebări frecvente despre acest aliment sănătos.

Calorii în varza murată

Când vine vorba de conținutul caloric al varzei murate, trebuie să ții cont de faptul că varza în sine are un conținut caloric foarte scăzut. Varza murată este varza fermentată în saramură, ceea ce înseamnă că a trecut printr-un proces de fermentație care poate influența valoarea sa nutritivă.

În medie, 100 de grame de varză murată conțin aproximativ 19-22 de calorii. Acesta este un conținut caloric destul de redus, ceea ce o face potrivită pentru persoanele care urmăresc aportul de calorii în dieta lor.

Rețetă de varză murată

Pentru a pregăti varza murată acasă, ai nevoie de următoarele ingrediente:

 • 1 varză albă proaspătă
 • 2 litri de apă
 • 100 grame de sare
 • 2-3 căței de usturoi
 • 1 frunză de dafin
 • 1 linguriță de boabe de piper

Urmărește acești pași pentru a pregăti varza murată:

 1. Taie varza în bucăți sau fâșii subțiri, după preferință.
 2. Amestecă sarea în apă până când se dizolvă complet pentru a crea saramura.
 3. Adaugă usturoiul, frunza de dafin și boabele de piper într-un borcan mare.
 4. Umple borcanul cu straturi de varză și saramură. Asigură-te că varza este complet acoperită de lichid.
 5. Acoperă borcanul cu un capac sau cu o pungă de plastic și lasă-l la fermentat timp de aproximativ 1-2 săptămâni, în funcție de gustul dorit.
 6. Varza murată este gata de consumat atunci când are gustul potrivit pentru tine. Poți păstra borcanul în frigider pentru o păstrare mai îndelungată.

Această rețetă simplă de varză murată te va ajuta să te bucuri de gustul savuros și beneficiile pentru sănătate ale acestui aliment delicios.

Faq despre varza murată

Cât de sănătoasă este varza murată?

Varza murată este o sursă bună de probiotice, fibre și vitamine. Aceasta poate contribui la sănătatea digestivă și poate spori sistemul imunitar. Cu toate acestea, trebuie consumată în mod moderat, deoarece conține sodiu din saramură.

Este varza murată potrivită pentru o dietă cu restricție de calorii?

Da, varza murată are un conținut caloric redus, ceea ce o face potrivită pentru o dietă cu restricție de calorii. Poți savura gustul său unic fără a-ți depăși obiectivele calorice.

Cum se poate conserva varza murată pentru mai mult timp?

Pentru a conserva varza murată pentru mai mult timp, asigură-te că borcanul este etanș și depozitează-l în frigider. Cu cât este mai bine închis și păstrat la temperaturi scăzute, cu atât se va menține proaspătă mai mult timp.

Astfel, varza murată poate fi o adiție delicioasă și sănătoasă la dieta ta, cu un conținut caloric redus și numeroase beneficii pentru sănătate. Acum că știi mai multe despre acest aliment, poți să-l incluzi în preparatele tale culinare cu încredere.

Vezi și:

Photo of author

Erik

Lasă un comentariu