Pentru copii

Este binecunoscut faptul ca inotul NU se invata dupa metoda “traditionala” a aruncatului copilului in apa.
Echipa componenta a Clubului Sportiv Junior Swim Iasi se ghideaza in procesul de initiere, invatare, consolidare, perfectionare, urmand pasii metodici, specifici fiecarei etape, transmitand cursantilor satisfactia de a se bucura de mediul acvatic indiferent de gradul lor de pregatire.

Etapa 1: Adaptarea cu mediul acvatic
Este etapa in care se urmareste gasirea echilibrului pe apa, invatarea unor miscari de coordonare simple, invatarea inspirului-expirului acvatic, deplasarea in apa cu ajutorul plutelor, baghetelor, etc.

Etapa 2: Dezvoltarea echilibrului si a miscarilor de baza
Aceasta etapa are drept obiectiv usurarea deplasarii in apa pe burta si pe spate cu ajutorul plutei; executarea plutei pe fata si pe spate (cu asistenta); deplasarea in apa fara pluta 2-3 metri (cu asistenta); saritura in apa si revenirea la suprafata apei cu deplasare individuala catre marginea bazinului.

Etapa 3: Urmareste dezvoltarea capacitatilor motrice generale si specific procedeelor de inot
Insusirea miscarilor de baza ale procedeelor craul si spate; coordonarea miscarii bratelor si a picioarelor cu respiratia; deplasarea pe burta si pe spate cu si fara obiecte ajutatoare.

Etapa 4: Avansati
Aceasta etapa urmareste perfectionarea procedeelor craul si spate, dezvolta mobilitatea in mediul acvatic si initiaza cursantii cu procedeele bras si fluture.

Etapa 5: Consolidare/Perfectionare (antrenament sportiv)
Acesta etapa se adreseaza grupelor de performanta formate din copii care pe parcursul celorlalte etape au dat dovada de seriozitate, ambitie, entuziasm si au dovedit ca sunt inzestrati cu reale calitati ce ii pot transforma in adevarati sportivi de perspectiva.

-Cursurile se desfasoara in urmatoarele locatii: Unirea Spa, Oxygen Sport, Vivertine.
-Durata cursului este de 50 min
-Apa are temperatura cuprinsa intre 29-31 grade
Echipament necesar: casca de inot pentru par; slapi; costum de baie; ochelari pentru inot